SJUHÄRAD

Fortsatt dyrt parkeringsgarage för vården

1:17 min

Den skyhöga hyran för parkeringshuset vid lasarettet diskuterades i dag i regionfullmäktige. Inga konkreta resultat kom fram mer än att det om ett år kan bli en ny prislapp för vad SÄS ska betala för parkeringsgaraget.

Idag togs frågan om den höga hyran för parkeringshuset vid Södra Älvsborgs sjukhus upp i Regionfullmäktige.

Det är centerpartisten och regionpolitikern Ann-Christine Simonsson som menar att hyran är på tok för hög, hon oroas för att vården ska drabbas när 16 miljoner betalas för parkeringshuset varje år.

Hon ställde en fråga till regionstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson om det var rimligt att betala så mycket som 16 miljoner kronor för garaget. Pengar som skulle kunnat användas till andra saker inom SÄS.

– Han menade att det kan vänta till nästa årsskifte då ett nytt beräkningssätt ska börja användas. Jag tyckte det var synd att man inte kunde göra något redan i år, säger Ann-Christin Simonsson.  

När hon tog upp att en del av orättvisan kan bero på rena felräkningar så kunde Gert-Inge Andersson tänka sig att titta på problematiken.  

– Men jag vågar inte lita på att det blir så, säger Ann-Christine Simonsson.  

Att modellen kan ändras om ett år verkar de inblandade överens om.  Bo Kjellstrand som är fastighetschef för Västfastighet som äger garaget inser att då blir det inga 16 miljoner kronor som man får in för garaget.

 – Så mycket pengar är nog inte SÄS beredd att betala, det inser jag, säger Bo Kjellstrand, fastighetschef för Västfastighet.