Vad är det Capello håller på med?

Att beskriva honom som en bestämd man, Don Fabio, är att underskatta hans tjurighet.

My way or the highway” kommer i ett helt annat ljus efter att man hört om Capellos sätt att styra sina lag.  Nu är han ute efter att styra självaste fotbollsförbundet i England, FA.

För spelarna har han infört tuffare och strängare regler än vad de varit vana vid. Att behandlas som divalater finns inte i Capellos värld.

Det är regler hit och regler dit. Ni får inte ha sex, inte använda sociala medier under VM. Ni får inte äta eller dricka vad ni vill, ni får inte och ni får inte…

Mot FA har han tidigare visat att han inte är en marionettdocka under någon men denna gången har han gått ett steg för långt.

Nog för att han har rätt att tycka att FA gjorde fel. Att han borde anses oskyldig tills han döms skyldig.

Men att offentligt vända sig emot sin arbetsgivare och dess metodik genom att säga att Terry ska leda England trots att FA uttryckligen sagt att han inte ska få vara lagkapten i sommarens EM är inte bara olyckligt.

Det är korkat också.

I grund och botten är det inte vad han tycker utan hur han kommunicerar sina åsikter som är det stora felet.

Att som spela uttrycka sitt missnöje över tränaren är lika med gnäll.

Att som förbundskapten uttrycka sitt missnöje över sin arbetsgivare i media (!) är ett lågvattenmärke som FA och England hade kunnat vara utan.

Efter alla misslyckade mästerskap och interna problem som detta fotbollslandslag har haft så är det inte utan att man undrar om Capello gjorde det här utspelet medvetet.

Vill han inte leda England? Är han inte säker på att framgången står vid dörren till sommaren? Vill han kanske bara tuppfäkta lite, för att visa vem som bestämmer?

Emelie Ölander
radiosporten@sr.se