Flera explosioner i syriska staden Aleppo

1:52 min

Två kraftiga explosioner har inträffat i Syriens näst största stad, Aleppo, uppger myndigheter och aktivister inom oppositionen. 28 människor dödades i en attack som tros vara riktad mot regimen.

28 personer dog i explosionerna, som inträffade vid en militäranläggning och en byggnad som tillhör de syriska säkerhetsstyrkorna.

Statstelevisionen kallar explosionerna för ett terroristdåd, medan den fria syriska armén skyller explosionerna på al-Assads regim, enligt nyhetsbyrån AFP som pratat med en talesman för armén.

Från opppositionsfästet Homs, som varit i det närmsta konstant beskjutning sedan i lördags, kommer rapporter om att stridsvagnar och marktrupper stormat delar av staden.

– Stridsvagnarna äntrade Inshaat-området under natten, säger Rami Abdel Rahman, som leder Londonbaserade organisationen Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter till AFP.

Ryssland, som tidigare sagt nej till en FN-resolution mot Syrien anklagade på fredagen västvärlden för att vara medskyldiga till våldet i Syrien. Den syriska oppositionen bär ansvaret för att få stopp på våldet, enligt biträdande utrikesministern Sergej Ryabkov, uppger AFP.

– Väststater som pressar den syriska oppositionen till kompromisslösa åtgärder, beväpnar dem och ger dem råd och instruktioner, är medbrottslingar och bär fullt ansvar för att förbättra situationen och för att hitta ett sätt att få slut på blodsutgjutelsen, sade Ryabkov.

På fredagen väntas tiotusentals människor demonstrera runt om i Syrien mot Rysslands veto mot en FN-resolution, uppger CNN. Protesten kallas ”Ryssland dödar våra barn” och organiseras av syriska oppositionsgrupper.