Bandy

Mycket viktig seger för IFK

2:34 min

IFK Vänersborg tog mycket viktiga poäng tack vare segern med 6-4 hemma mot Edsbyn i bandyns Elitserie. Matchvinnare i hemmalaget blev Joakim Hedqvist som gjorde fyra av Vänersborgs mål.

IFK Vänersborg fick en drömstart på matchen och tog ledningen redan efter en dryg minut när Andreas Eriksson tog emot en lysande passning från Johan Koch. Innan kvarten var spelad hade Koch själv uttökat ledningen till 2-0. Spelet böljade och Edsbyn lyckades reducera genom Pär Thörnberg.

Då var det dags för Joakim Hedqvist att presentera sig på allvar efter att han tagit emot en lyra och gav hemmalaget ledningen med 3-1. Hemmapubliken njöt men innan den första halvleken var över hade Edsbyn lyckats kvittera till 3-3 efter mål av Mattias Hammarström och Jonas Edling.

– Det var lite onödigt att vi släppte in dem där, säger Joakim Hedqvist efter matchen.

Den andra halvleken var drygt fem minuter gammal när han själv återigen gav sitt IFK ledningen. Han hann göra ett mål till innan Edsbyn än en gång kröp närmare och med ungefär en kvart kvar att spela var ställningen 5-4. På övertid kom spiken i kistan när Hedqvist satte en straff och därmed gjorde sitt fjärde mål för kvällen.

– Det är två oerhört viktiga poäng, sa han till P4 Väst efter matchen.

IFK Vänersborg ligger nu på tionde plats i en haltande tabell och Edsbyn återfinns på femte.


Tomas Bader
tomas.bader@sverigesradio.se
0522-67 00 00