Finansministrarna ställer in Greklandsmöte

Eurozonens länder ställer in onsdagens möte om ett nytt krispaket till Grekland, sedan den grekiska regeringen inte kommit med tillräckliga löften om besparingar.

Finansministrarna skulle ha mötts på onsdagen för att klubba igenom beslutet om ett nytt stort stödpaket till Grekland.

Men sent på tisdagen meddelade Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker, som skulle lett mötet med eurozonens finansministrar, att mötet ersatts med en telefonkonferens.

Anledningen är att den grekiska koalitionsregeringen inte har uppfyllt kraven om att avge löften om hur nya ekonomiska reformer och sparpaket ska genomföras.

"Jag har ännu inte fått de nödvändiga politiska löftena om åtaganden för att genomföra åtgärderna från den grekiska koalitionsregeringen", meddelade Luxemburgs premiärminister Jean-Claude Juncker i ett skarpt uttalande.

Enligt Reuters var det Antonis Samaras ledare för konservativa parti Ny demokrati som ännu inte skrivit under det skriftliga löfte som EU och IMF har krävt.

Senare kom uppgifter från grekiska regeringskällor att Antonis Samaras ville vänta tills onsdagen innan han undertecknade något dokument. Däremot uppgavs Giorgos Papandreou, ledare för socialdemokratiska partiet Pasok, ha skrivit under.

TT