Tråkiga Luleå...

1:39 min

Nu har det blivit löjligt. När motståndare som har problem med Luleå så beror det på att Luleå är tråkiga. Jag köper inte det längre. Det blir bara larvigt. Senast i raden är Brynäs Daniel Widing som efter i matchen igår slängde fram sitt tråk-kort.

– Jag hoppas inte det här är de två lag som möts i final för vi vill bjuda på publiken på bra hockey och Luleå bjuder inte upp. Det är bara defensivt.

Luleå är tråkiga?
– Jag menar, dem bjuder ju inte upp.

Folk påstår att Luleå förstör för hockeyn med sitt defensiva spel. Det är tråkigt. Det dödar hockeyn. Det är bara en massa bortförklaringar. Det handlar inte om det. Det handlar om att motståndarna inte gillar Luleå för att Luleå är bra, för att Luleå är svåra att spela mot. Men istället för att erkänna det, så tar man fram motorsågen.

Varför?
Jo, för att det numer har blivit ett vedertaget begrepp. Efter en match mot Luleå så måste det utan tvekan vara det lättaste tillfället att som motståndare ge en intervju.
- Luleå är tråkiga.

Pang och bom. Allt avklarat. Alla accepterar förklaringen. 

Ett sådant svar skulle inte accepteras om det var svaret efter en match mellan Linköping-Brynäs som exempel. Då skulle man som motståndare behöva ge massa förklaringar på varför det gick som det gick.

Är det något som är farligt för hockeyn så är det när man inte kan se sig själv i spegeln om varför det gick som det gick och när man inte kan acceptera att det lag som leder serien gör det, troligtvis, för att laget ifråga faktiskt är bäst på det dem gör. Att spela ishockey. Får inte det accepteras, då är "problemet" med dödandet av hockeyn ett riktigt problem.

Jag kan köpa att i vissa matcher när Luleå inte fått till sitt anfallsspel så kan det vara lite trist. Då blir det att Luleå lägger mer fokus på defensiven eftersom offensiven inte funkar som den ska. Då kan jag ge dessa spelare rätten att säga att Luleå var tråkiga. Men det kanske har skett 4-5 gånger i år. Inte varje match.

Vad ska man göra då?
Ja, gör som Johan Davidsson, han är ett mycket bra exempel.
- Dom är jäkligt bra helt enkelt.

Eller som Skellefteås tränare Anders Forsberg.
- Luleå är svårast att möta för att dom är så jäkla bra på det dom gör.

Så enkelt är det.