Melodifestivalen

Gibsons bidrag till final

1:33 min

Låtskrivaren Aleena Gibson, från Orust, kan jubla för hennes bidrag i årets tävling, som sjungs av Molly Sandén, gick vidare till finalen. För Youngblood, med Simon Johansson från Ljungskile, blev det andra chansen. Medan Melleruds Carolina Wallin-Pérez fick lämna tävlingen.

Melodifestivalens tredje deltävling kommer för alltid att bli ihågkommen tackvare en man – Björn Ranelid. Han kom, han sågs och han tog sig till Globen.

På den lokala fronten var det både framgångar och nederlag. Bäst gick det för Aleena Gibson som skrivit Molly Sandéns bidrag, Why am I crying, som var den andra låten att gå till finalen.

– Det är overkligt, jag är så lycklig. Det är helt underbart!

– Jag grät hon (Molly Sandén) har bara ökat och ökat. Hon är en true star, säger Gibson till P4 Väst i greenroom.

För Youngblood med Simon Johansson från Ljungskile blev det andra chansen som belöning från svenska folket för deras framträdande.

– Det här var vårt första tv-framträdande och gruppen fanns inte för fyra månader sedan. Så gör vi det här och blir skickade till andra chansen. Det är så stort. Det känns otroligt bra. Det har bara klickat, säger Simon med ett stort leeende på läpparna.

Carolina Wallin-Pérez, från Mellerud, kom på en sjunde plats och tog sig därför inte vidare.

– Jag tycker det är tråkigt att jag inte gick vidare, men jag gjorde så bra jag kunde och jag är nöjd med mitt framträdande. Jag är glad, men jag hade varit ännu gladare om jag hade gått till final är klart, säger hon.