Greker samlas i protester på gatan

1:19 min

I dag har det varit nya mindre demonstrationer i Grekland. Större demonstrationer väntas under eftermiddagen och kvällen. Samtidigt har den grekiska regeringen godkänt hur ytterligare 325 miljoner euro ska skäras i budgeten.

Demonstranter från fackliga organisationer skriker utanför parlamentet att politikerna sålt ut allt: Hamnar, organisationer, de skulle till och med sälja sin mamma, ropar demonstranterna, som tillhör de offentliganställda som nu hotas av uppsägning, då 15 000 statliga jobb ska försvinna före årets slut.

En kvinna, i en organisation som hjälper ekonomiskt svaga grupper att hitta bostäder, ställde sig i veckan i ett fönster och hotade med att hoppa ut och begå självmord. Hon har ett sjukt barn och var rädd att inte kunna betala barnets mediciner om hon blev av med jobbet.

Efter förhandlingar kom hon ner, men Thomais som jobbar på samma organisation, säger att alla dem som riskerar att bli av med sina arbeten känner sig förtvivlade.

– Jag är fortfarande mest arg, och jag försöker använda min ilska för att protestera på alla fredliga sätt jag kan komma på, innan jag också når samma nivå av desperation säger hon.

Michail kommer från en organisation som säger sig vilja skapa ett nytt Grekland.

– Vi vill förändra vårt land, ta bort de smutsiga politikerna och skapa ett jämlikt politiskt system, fritt från korruption.