Saab

Volvo har lagt Saab-bud

Nu klarnar bilden över vad Volvo Personvagnar är intresserade av i Saabs konkursbo. Enligt uppgifter till P4 Väst vill Volvo Personvagnar köpa stora delar av konkursboet , men inte använda fabriken i Trollhättan.

Volvo PV ska ha lagt ett bud på stora delar av Saabs konkursbo, uppger källor för P4 Väst.

Budet ska vara utökat och innehålla mer än vad företaget tidigare varit intresserade av.

– Vi har ju redan tidigare berättat att vi är intresserade av delar av Saab. Vi har en nära kontakt med konkursförvaltarna, men jag kan inte säga något om ett bud. Det är upp till konkursförvaltarna att berätta, säger Per-Åke Fröberg, på Volvos pressavdelning.

Enligt P4 Västs källor ska Volvo vilja köpa all utrustning som finns i fabriken. Volvo PV är dock inte intresserade av att ha någon produktion i fabriken, enligt en källa med insyn.

I stället är det troligt att utrustningen kommer att flyttas till Kina där Volvo och ägare Geely nu bygger fabriker eller att utrustningen används i fabriken i Torslanda, säger källan.

Om Volvo köper stora delar av Saabs konkursbo kan det ses som ett väldigt känsligt område, eftersom det innebär att man stoppar möjligheterna för Saab att återuppstå.