Daniel: "Det blev en söt prinsessa"

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått en flicka. Hon föddes på Karolinska sjukhuset vid halv fem-tiden på torsdagen. Det meddelade en strålande glad prins Daniel själv vid en pressträff på sjukhuset på morgonen.

– Kronprinsessan mår strålande, hon är så lycklig. Allting har gått jättebra, sade den nyblivne fadern.

– I morse klockan 04.26 föddes en 51 centimeter lång och 3 280 gram tung och väldigt söt prinsessa, berättade prinsen inför det samlade pressuppbådet på Karolinska sjukhuset.

– När jag gick ned från rummet låg den lilla prinsessan på sin moders bröst och såg ut att ha det väldigt mysigt, så det var svårt att slita sig, fortsatte prins Daniel.

Han var mycket rörd och tackade personal på Karolinska sjukhuset för den omsorg han och kronprinsessan Victoria fått i samband med förlossningen.

– Både den lilla dottern och kronprinsessan mår jättebra, sade prins Daniel.

Den nyblivne fadern berättade att det förstås varit nervöst.

– Det är en ny situation, något man aldrig varit med om tidigare. Det är ju alltid förenat med vissa risker när man ska förlösa ett barn men det har gått väldigt bra.

– Det var speciellt och väldigt fint, sade prins Daniel om upplevelsen.

Prinsen berättade också att flickans mor- och farföräldrar är mycket glada över sitt barnbarn och han avslutade sedan pressträffen med att be om lugn och ro.

– Som ni säkert förstår har vi behov av att bara vara vår lilla familj nu, sade prinsen innan han tackade för sig.