Syrien

Bakslag för Homs-evakuering

Internationella Röda korskommittén, ICRC, säger att det var omöjligt att evakuera fler skadade civila från Baba Amr-området i Homs i västra Syrien.

I det fortsatta våldet rapporteras uppemot 100 människor ha dödats under lördagen. Enligt Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter var merparten civila och ett 20-tal av dem i Homs.

– Det gick inte att ta sig in i Baba Amr på lördagen, men vi fortsätter förhandlingar med syriska myndigheter och med personer inom oppositionen och hoppas kunna fortsätta med våra livräddningsaktioner på söndagen säger ICRC:s talesperson Hisham Hassan.

I fredags lyckades Röda korset och syriska Röda halvmånen få ut uppemot ett 30-tal skadade, kvinnor och barn.

De två västerländska journalister, Edith Bouvier som arbetar för franska Le Figaro och brittiska Sunday Times-fotografen Paul Conroy,  som skadades i attacken häromdagen i Baba Amr då två av deras kollegor dödades, är fortfarande kvar där.

Enligt uppgifter till Al Jazeera vill de två journalisterna inte föras från Baba Amr förrän en korridor öppnats som gör det möjligt att föra ut alla skadade därifrån.

Inte heller kvarlevorna efter de två dödade journalisterna, amerikanska Marie Colvin och fransmannen Remi Oschlik, har kunnat föras ut ur Baba Amr-området i Homs.

Ekot