Nato drar tillbaka rådgivare från våldsamt Kabul

1:13 min

Av säkerhetsskäl drar Nato nu tillbaka personal som arbetar på departementen i Kabul i Afghanistan. Detta efter att två Nato-rådgivare sköts till döds inne på inrikesdepartementet igår.

I ett uttalande inatt hävdar talibaner att de ligger bakom morden och att det var en hämnd för att amerikanska soldater bränt exemplar av koranen på en sopptipp på militärbasen Bagram utanför Kabul.

All Nato-personal lämnar tills vidare regeringsbyggnaderna i Kabul, av säkerhetsskäl.

Det meddelar den amerikanske befälhavaren för Isaf-styrkorna i Afghanistan, John Allen, efter de dramatiska dödsskjutningarna inne på inrikesdepartementet.

Det var igår som två amerikanska militärrådgivare sköts till döds inne på det mycket välbevakade inrikesdepartementet mitt i centrala Kabul.

De två sköts på nära håll. Gärningsmannen flydde från platsen och är fortfarande på fri fot.

Enligt obekräftade uppgifter till nyhetsbyrån AFP var det en afghansk polis som dödade de båda Nato-rådgivarna.

Motivet är inte känt, men det finns oro för att morden kan vara en hämnd för att amerikanska soldater nyligen brände exemplar av koranen vid ett fängelse i Afghanistan.

USA har bett om ursäkt för koranbränningen och hävdat att det var ett rent misstag. Men protesterna sprider sig som en löpeld runtom i Afghanistan.

Igår dödades minst fem demonstranter när de försökte storma en FN-anläggning i närheten av Kunduz i nordöstra delen av landet.