Music Freedom Day i Felicia - sånger för demokrati, frihet och rättvisa

Denna vecka spelar Felicia sånger om den lilla människans kamp mot makten och överheten. Det blir en intervju från Paris med den tunisiska sångerskan Emel Mathlouthi som har blivit en symbol för den arabiska våren. Mitt under revolutionen i Tunisien ställde hon sig upp i folkmassan bland beväpnade soldater och sjöng. Emel pratar bland annat om Joan Baez och Bob Dylans betydelse för henne och många fler. Vi fyller Felicia med visor från olika epoker, sånger för demokrati, frihet och rättvisa.

Från dem som kämpar idag, som Emel Mathlouthi, hör vi också Fatoumata Diawara, vars texter handlar om kvinnors situation i Afrika. Hon föddes själv på Elfenbenskusten och växte upp i Mali, Baaziz från Algeriet och den palestinska sångerskan Rim Banna.

Vi blickar också tillbaka på undergroundsångaren Vladimir Vysotskij, vi hör Elis Regina som protesterade mot militärdiktaturen i Brasilien sjunga en samba av Caetano Veloso (mer Elis Regina blir det i kommande Felicia den 17 mars - ett fint porträtt signerat Åsa Da Silva Veghed)

Cornelis som sjunger Victor Jara från skivan "Rätten till ett eget liv från" 1978, vi uppmärksammar Joan Baez och Buffy Sainte Marie som fortfarande är aktiva och Bob Dylan med en av sina riktiga klassiker: "Blowin' in the wind", i en inspelning från 1962.