Tv-tipset

Vasalopp i rutan och Aktuellt i ny kostym

5:22 min

Det var inte bara en dramaserie Kjell Bergkvist spelade in i Thailand, nu har han också premiär för ett matprogram med exotisk mat. Förutom det fylls tv-veckan också av Vasaloppet, filmmusik framförd av symfoniorkester och så kommer Aktuellt i en ny kostym. Claes Elfsberg överger Rapport efter 40 år och styr istället nya Aktuellt som blir en timme långt.

Veckans föreställning - SVT2 lördag 20.00

BBC:s symfoniorkester spelar musik från kända filmer. Vi får bland annat höra stycken från ”James Bond”, ”Star wars”, ”Psycho” och ”Harry Potter”.

Vasaloppet - SVT1 söndag 7.30

SVT1 sänder den traditionella Vasalopps-sändningen, där man får se både motionärer och elit. I SVT Play kan man följa eliten hela tiden.

Aktuellt - SVT2 måndag 21.00

På måndag så kommer Sveriges äldsta nyhetsprogram ”Aktuellt” få en ny kostym. Studion är ombyggd och programmet kommer ledas av två programledare: Anna Hedenmo och Jon Nilsson leder premiärsändningen. 

Babel - SVT2 onsdag 22.15

Jessika Gedin är ny som programledare för litteraturmagasinet ”Babel”. Första programmet handlar om utlandssvenskar och världssamvete och gästas bland annat av författaren Per Hagman.

Kjelles smakresa i Asien - TV3 onsdag 21.00

Kjell Bergqvist reser till bland annat Thailand, Kambodja och Indonesien och provar på att äta saker som kobra, fågelspindel och skorpion.