hockeyallsvenskan

Morafostrade Westerling vill sänka Malmö

3:05 min

Almtunas Jonas Westerling kan i kväll, i hockeyallsvenskans sista omgång, spela bort miljonsatsande Malmö från förkvalserien - och samtidigt hjälpa sin gamla klubb Mora.

– Självklart vill jag vinna vår sista match för säsongen. Jag ser ju hellre att Mora går dit (till förkvalserien) hellre än Malmö. Det är inget att sticka under stol med, säger Almtunas Jonas Westerling till Radiosporten.

Westerling har gjort nästan sex säsonger i Mora (i juniorlag och A-lag) och kan alltså spela upp sitt gamla lag till förkvalserien på storsatsande Malmös bekostnad.

Förutsättningarna är enkla. Vinner Mora hemma över nästjumbon Borås, samtidigt som Malmö tappar poäng mot Almtuna, är det färdigspelat för säsongen för storstjärnan Linus Klasen och hans Malmö.

– Givetvis har vi pratat om att det ska bli en rolig match för oss att vara med och bråka lite. Sedan att det just är de (Malmö) spelar ingen större roll faktiskt, säger Westerling som har varit i kontakt med ett par av hans tidigare lagkamrater i Mora.

– Jag har pratat lite grand med några stycken. De har varit på mig om att det är dags att vi slår Malmö så att de ska gå vidare.

Det som dock talar emot Mora och för Malmö är att skåningarna har vunnit samtliga tre möten med Almtuna den här säsongen.

– Det har varit tajta möten, men vi har haft problem att gör mål mot dem. Det som talar för är att vi har tagit poäng mot alla andra lag i serien. Tar vi poäng mot Malmö så har vi tagit poäng mot alla lag i serien och det räknar jag med att vi gör.

Skulle både Malmö och Mora förlora efter ordinarie tid, så kan faktiskt niondeplacerade Södertälje gå förbi i tabellen och sno den sjunde och sista förkvalserieplatsen.

Sjätteplacerade Oskarshamn riskerar att tappa sin förkvalserieplats om de förlorar efter ordinarie tid borta mot Rögle. Då krävs det att Mora tar tre poäng mot Borås och att Malmö tar minst två poäng mot Almtuna.

Låter det krångligt? I kvällens Hockeyextra i din webbradio och mobil (m.sverigesradio.se) får du dramat direkt, sekund för sekund.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se