Saabs konkurs

Youngman i exklusiv intervju med P4 Väst

Youngmans ledning har nu anlänt till Göteborg och träffar i dag Saabs konkursförvaltare. Det säger grundaren och ägaren Pang Qingnian i en exklusiv intervju med P4 Väst.

– Vi har en plan för hur vi ska köpa Saab. Vi ska träffa konkursförvaltarna, säger han och tillägger att konkursförvaltarna har jobbat väldigt hårt under hela processen.

Tror du att ni kommer kunna köpa Saab?

– Vi ska göra vårt bästa i alla fall. Om Sverige ger oss möjligheten att köpa Saab, ska vi verkligen göra vårt bästa för att återuppliva Saab.

Pang Qingnian kan bekräfta att företaget har lagt ett bud på konkursboet och att man nu har en stor delegation på plats. Bland dessa finns hans dotter Rachel Pang, som översätter hans svar från kinesiska till engelska.

Varför vill ni köpa Saab?

– Först och främst för att Saab är ett så känt märke och för att Saab har en så bra ledning. Saab har ett team som kan göra bilar med hög kvalité och ett bra rykte. Saab är ett bra märke och om det (Saab) bara försvinner skulle vi känna oss väldigt, väldigt ledsna, säger Pang Qingnian.

Vad har du att säga till de tidigare anställda på Saab?

– Vi har ett högt förtroende för ledningen och vi tror att Saab med alla de anställda har en fantastisk framtid och om vi får möjligheten att köpa det, välkomnar vi alla tillbaka, säger Pang med ett leende på läpparna.

Tidigare uppgifter i media säger att Youngmans första bud på Saab låg på cirka två miljarder kronor.

Enligt Pang Qingnian ska Youngman också vara berett att satsa tolv miljarder kronor på att utveckla nya modeller.