Trots misstankar om valfusk:

Många ryssar stöttar Putin

2:00 min

Vladimir Putins seger i Rysslands val följdes av tusentals anmälningar om valfusk. Men många stöder ändå Putin: "De säger att vi vill inte ha Putin, men vi vill ha stabilitet", säger Irina Popova i P1-Morgon.

Vad tycker du om Vladmir Putin och hans politik?

Runë Krig i Örebro tycker att Vladimir Putin behandlas orättvist i svenska medier och misstänker att amerikanska intressen kan påverka rapporteringen. Putin beskrivs i överdrivet negativa ordalag, säger han i Ring P1 

Även om stora demonstrationer planeras som protest mot fusk i Rysslands presidentval har Putin stort stöd i många grupper i landet.  Han representerar för dessa ryssar en trygg hand som för landet långsamt framåt.

– Jag tror inte att vi ska förändra våra traditioner, i alla fall inte för snabbt. Ryssland behöver en stark person som ledare, en person som Putin.

Så säger Vasilij Langovoj, 35-årig läkare från Ural, i en intervju med Dagens Nyheter. Han irriterar sig på att västvärlden lägger sig i Rysslands interna angelägenheter och tycker att Putin borde vara ännu hårdare mot USA.

Lioudmila Siegel, ordförande i ryska riksförbundet i Sverige, röstade på Putin därför att han står för stabilitet, säger hon i P1-Morgon. Irinia Popova studerar svenska i Moskva och röstade på Mikhail Prokhorov, berättar hon i samma program. Hon tror inte att valfusket var så utbrett:

– Det finns många som stöder Putin. De säger att "vi vill inte ha Putin, men vi vill ha stabilitet. Vi vill inte ha någon revolution", säger hon.