Karlskrona

Peter Ivarssons kropp gömdes först i brunn

Det sista livstecknet från den mördade Peter Ivarsson på Facebook, skrevs inte av honom själv utan av den misstänkte mördaren. Samtidigt som det sista meddelandet skrevs låg Peter Ivarsson död i bagaget på en bil parkerad utanför hans hus.

27-åringen har i förhör erkänt att han åkt till Peter Ivarssons lägenhet för att döda honom. I ett förhör som sträcker sig över en hel dag märker poliserna hur han ändrar uppgifter från tidigare förhör och 27-åringen pressas hårdare och hårdare om vad som egentligen hände i lägenheten den 22:a augusti.

Rullade ner kroppen i tvättvagn
När förhörsledaren plötsligt berättar att man hittat den döda kroppen börjar den misstänkte minnas hur han ströp Peter Ivarsson med sitt skärp och hur han sedan rullar ner honom i sin bil med hjälp av en tvättvagn. Där efter springer han upp i lägenheten för att skriva på den dödes Facebook-sida.

Han berättar hur han först gömmer kroppen vid en båt för att dagen efter sänka kroppen i en avloppsbrunn vid släktingars hus. Han eldar upp Peter Ivarssons kläder och dagen efter bärgar han kroppen med hjälp av en bogserlina.

Dumpar kroppen i Fabbesjön
Efter det kör han till Fabbesjön norr om Karlskrona där han dumpar kroppen i vattnet. Nära på dagen en månad senare hittas Peter Ivarssons kropp flytandes vid strandkanten, något som får 27-åringen att erkänna att han dödat sin vän.