Cha-Am

"Ser ut som ett ledband i foten blivit uttänjt"

Hej, godmorgon Sverige!

Underbar morgon för mig som gillar värme och sol. Ingolf sitter inne med ac öppen och jag ute på altanen.

Har fortfarande problem med foten och svårt att gå, ser ut som ett ledband i foten blivit uttänjt säger Ingolf som ju sysslat mycket med idrott. Men det är ingen större fara med mig, bara det att det kliar i fingrarna att ge mig ut i trädgården och greja. Nu blir det lugnt i en solstol på balkongen under en parasoll.

Idag ska jag åka och hälsa på "gamla" Agda, hon ringde i går och frågade om jag varit sjuk. Hon hade ju rätt för jag deppade i många dagar över indragna pensionen, har faktiskt gått ner 5 kg och vägde ju inte så mycket innan heller. Tack har köpt bakelser jag tar med mig, har svårt att stå vid ugnen och göra något nu. Som tur är inga trappor gå upp till Agda.

Sen åker vi och matar aporna. Jag kan sitta inne i bilen med rutorna nere och ge dem bananerna, skoj att se hur "min" apa reagerar på det?

I går kväll var visst mitt pensionsärenden uppe i kvällsöppet, har inte sett programmet, försöker låta bli att tänka på pensionen och har fått tillbaka tankesättet "allting ordnar sig".

I dag har vi årets varmaste dag, hittills 33 grader nu kl 10.00 men det blåser skönt så ingen fara.

Tänk ändå så många underbara människor det finns därhemma, många många har hört av sig och vill hjälpa mig, ett särskilt tack sänder jag till Robin på Stockholm Hotell.

Vi har överklagat beslutet och väntar nu på deras svar, men jag har inget större hopp att de ändrar sig.

Följer också med Tack till veterinären. Hunden ska ha en ny spruta mot klådan han har, jag måste hålla i honom för han gillar ej veterinären.

Idag får jag åter besök av PG och hans thailändska fru, trevligt att träffa dem och sitta och prata igen.

Från Thailand, rapporteras många dödsskjutningar i samband med narkotika. Detta har ökat sista tiden, tur man lever i lugna Cha Am.

Den svensk som var efterlyst är nu fast och sitter i förhör hos polisen.

Tack var i går och försökte hjälpa den 40-åriga svensk som lever här, men det var problem med 1-årsvisum, han fick 2 månader till att börja med, men Tack tror det ordnar sig för honom, vid nästa besök.

Ser Ni har varmt väder därhemma nu, kanske får Ni en tidig härlig vår.

Se nu till ha en bra dag därhemma och var rädda om Er så hörs vi i morgon,

kramar

Eva