LUDVIKA IKVÄLL

Föreläser om uppväxten i missbrukarhem

0:59 min

Hur är det att växa upp i ett missbrukarhem? Och kan man vända sitt eget liv till något bättre? Om detta handlar en föreläsning i Ludvika ikväll. Jag vill inspirera andra, säger föreläsaren Emelie Sjölander från Högfors.

Emelie Sjölander från Högfors utanför Kopparberg hade en tuff uppväxt.

Hon misshandlades psykiskt av sin mamma och tvingades ta hand om sin pappa som var alkohol- och spelmissbrukare. I hennes uppväxt finns dessutom våldtäkt och lillasysterns självmord.

Men allt kan vända……. Om du accepterar dig själv. Om du tillåter dig lycka. Menar Emelie Sjölander, som med sin föreläsning vill motivera människor att trots allt hitta ljusglimtar i livet:

– Det blir ju självterapi men det är ju inte därför jag gör det, det är för att jag vill inspirera andra människor att ta tag i sitt liv och det är bara man själv som kan göra det, säger Emelie Sjölander.

– Man måste acceptera att det har varit jobbigt, och sedan utvecklas från de situationerna. Det är det jag vill komma ut med, att trots att man haft det riktigt jäkligt, så finns det en ljusglimt någonstans. Och det är de ljusglimtarna man måste ta tag i, fortsätter hon.

Föreläsningen hålls i Gillesalen i Ludvika Folkets Hus och startar 18:30.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se