Saab kan vara sålt före sommaren

Innan sommaren hoppas biltillverkaren Saabs konkursförvaltare att man ska ha sålt konkursboet. Det berättade konkursförvaltarna idag på den återkommande telefonpresskonferens som sker på tisdagar.

Förvaltarna går dock inte in på några detaljer eller vilka spekulanter som man har kontakt med. Man säger inte heller hur långt man kommit i försäljningsprocessen.

De senaste ryktet kring Saabs konkursbo kommer från indisk press och handlar om att Indiens största biltillverkare Tata ska ha lagt ett bud på konkursboet.

Målet är att sälja en helhet, men vad konkursförvaltarna räknar till helheten och vad de ser som delar har inte varit helt tydligt. Under dagens telefonmöte klarnade det något:

-Vi försöker hitta en lösning där vi säljer labbverksamheten, bilproduktionsanläggningen, utvecklingsverksamheten och även reservdelsbolaget. Är det sedan så att vi bedömer att intresset inte finns för allt detta, får vi titta på andra lösningar. Det finns vissa som uttryckt intresse för labbverksamheten och utvecklingsverksamheten, säger en av konkursförvaltarna Hans Bergqvist.