La cage aux folles

Maya Rung blir musikalstjärna i Stockholm

1:34 min

Skådespelerskan Maya Rung från Karlstad blir i höst musikalartist i Stockholm. Hon ska medverka i musikalen "La cage aux folles" som sätts upp på Oscarsteatern.

24-åriga Maya Rung är född i Karlstad och spelade rollen Liv Hellström i SVT:s långkörare Andra Avenyn. Hon har även medverkat i musikaler som Grease och Fame. Under gymnasietiden studerade Maya på Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad. I vår tar hon sin examen från Teaterhögskolan i Göteborg där hon då studerat i tre år.

La Cage Aux Folles är en musikal av Harvey Fierstein efter Jean Poirets pjäs med samma titel med musiken av Jerry Herman. Musikalen hade urpremiär i USA hösten 1983 och handlar om ett homosexuellt par på ett starkt och positivt sätt.

Musikalen blev en stor framgång då den sattes upp på Malmö stadsteater 1985 med Jan Malmsjö i huvudrollen som dragshowartisten Albin/Zaza.

I höstens uppsättning i Stockholm spelas huvudrollerna av Loa Falkman, Suzanne Reuter, Sven Nordin och Per Andersson. För regin svarar Peter Dalle. Musikalen har premiär på Oscarsteatern den 13 september.