Flera av polisens kulor träffade gym

1:22 min

När polisen utsattes för beskjutning i samband med ett guldsmedsrån i centrala Stockholm i går besvarades elden med ett flertal skott från polisens sida. Enligt en ägare av ett gym i kvarteret gick elva av polisens skott in genom fönstret på gymmet.

Det skriver Aftonbladet på nätet, som talat med gymmets ägare. Gymägaren uppger att gäster och personal sökte skydd inne i lokalen under skottlossningen.

Enligt Ulf Lindgren, presstalesman vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral, finns det inga uppgifter om att någon skulle ha skadats i skottväxlingen. 

-- När patrullerna kommer fram till platsen, så är gärningsmännen fortfarande kvar, eller på väg att lämna den här guldsmedsbutiken och i samband med att polispatrullerna anländer så skjuter de här gärningsmännen mot poliserna som kommer till platsen. Poliserna besvarar den här elden, de skjuter tillbaka så det blir en skottväxling här, säger Ulf Lindgren.

– Det kommer att bli en teknisk undersökning och eftersom det har varit en skottlossning på en platsen så kommer den att vara ganska omfattande. Kulor kan ju färdas en bit så att säga. Sen finns det ett antal vittnen till det här och det finns människor som har blivit drabbade, helt enkelt utsatta för det här. Ja, helt enkelt chockade människor som har kommit i vägen för det här.

Tre män greps i närheten av guldsmedsbutiken, misstänkta för grovt rån.