Melodifestivalfinalen i Globen

Melodifestivalfinalisternas invigningsfest - Björn Ranelid på bäst humör i Blå Hallen

Den årliga invigningsfesten för Melodifestivalens finalhelg i Globen bjöd inte på några större överraskningar. De flesta artisterna dök upp, med undantag av Thorsten Flinck och Danny...

Danny, som är sist ut på lördag, hade en sen repetitionstid och valde att åka hem. Thorsten hade också enligt uppgift tagit ut sig på scenen under dagen och därför bestämt sig för en lugn hemmakväll.

För er som oroats över Dannys förkylning, så lugnar nu hans manager Filip med orden;

”Repetitionerna gick bra och Danny sjöng som vanligt.”

Löjligt förhandstippade Loreen fanns på plats, något hesare än vanligt. Även Loreen har tvingats att uppsöka läkare. Virus lyder expertutlåtandet, men stämbanden är inte angripna, så starten är inte hotad på lördag.

På gladast partyhumör var Björn Ranelid och Sara Li. Björn som odlat skägg lagom till finalen, men som nu är i valet och kvalet om han ska raka sig eller inte.

Kvällens klädchock stod David Lindgren för. Han avslöjade att han kanske kommer att ha en kostym med en annan färg på lördag! Den blåa kostymen kan bytas ut mot en svart!

Sverige håller nu andan. Kommer Björn uppträda i skägg? Byter David till svart kostym och vem av förhandsfavoriterna Danny och Loreen är hesast på lördag?

Följ utvecklingen här på sidan, och efter genrepet på fredagkväll kan du höra hur jag och Björn Kjellman tippar hela finalen!