Melodifestivalfinalen i Globen

Loreen drabbad av halsont - har uppsökt läkare

4:41 min

Loreen är otroligt nervös inför finalen. Hon har ont i halsen och har varit orolig för att slita på stämbanden så att de inte håller i Globen på lördag. 

Med bara två dagar till finalen håller Loreen nu stenhårt fokus på tävlingen.

Har hon förstått hur stort det här är?

- Nej, jag vet inte vad jag ska säga. Jag är inne på Facebook och läser alla inlägg och det här är helt sjukt. Det här förväntade jag mig inte, jag förväntade mig att göra ett bra performance och sjunga rätt toner. Jag önskade det här men kanske en lite mindre variant av det. Jag är så himla tacksam och glad.

Ont i halsen

Loreen har hållt igen på repetitionerna eftersom hon har haft ont i halsen. Innan hon uppsökte en läkare var hon orolig för att det satt sig något virus på stämbanden. Men beskeden från läkaren var goda. Stämbanden har klarat sig och viruset sitter på andra ställen i kroppen.

- Jag har virus i kroppen men det har satt sig på andra ställen. Det enda det gör är att det skapar segt slem, som stör i sömnen.

Nu är Loreen ordinerad att vila och inte anstränga rösten för mycket.

- Men jag är ju en pratkvarn så att ..., säger hon och skrattar.

Tävlingen en enorm press

Loreen har tidigare berättat att hon alltid sätter hård press på sig själv. Extra jobbigt blev det när hon kände att hon inte kunde ge allt på repetitionerna.

- De två första repen där jag tog det väldigt lugnt var väldigt frustrerande för mig, för jag visste att ni satt där. Jag vill alltid leverera och jag gillar inte att "waste peoples time..."

"Försöker fokusera på rätt grejer"

Loreen är förhandstippad som storfavorit och startar som nummer sex på lördag i den stora melodifestivalfinalen i Globen.

- Jag är otroligt nervös. Jag väljer bort mycket av det som sägs och skrivs. Utom mina fans på Facebook. De måste jag visa kärlek till.