Melodifestivalfinalen i Globen

Loreen har bästa låten och Danny bästa showen

5:50 min

Spänningen är tillbaka i tävlingen – elspänningen! På fredagens genrep i Globen visade Danny att han fortfarande är med i matchen! Nu ännu mer självlysande och med ett framträdande och självförtroende som påminde om hans bästa stunder i Malmö.

Loreen drog ned sådana applådåskor från publiken att det ett tag knappt gick att höra hennes sång. Det var nog inte bara jag som fick rysningar, och hennes favoritskap inför finalen är verkligen på riktigt och alldeles, alldeles överväldigande.

Finns det då någon som kan utmana dessa favoritgiganter? Nej, jag tror inte det. Det skulle krävas att både Danny och Loreen hoppar av tävlingen för att någon annan skulle ha en chans.

Men vad sägs om Lisa Miskovsky som en god trea? Man ska inte underskatta ensamma tjejer med gitarr – fråga bara Salem Al Fakir hur han kände det 2010 – Lex Anna Bergendahl…

Och vad sägs om att låta Björn Ranelid och Sara Li få en mirakulös fjärdeplats och sen låta alla övriga artister få dela på femteplatsen?

För, handen på hjärtat, kommer ni ihåg hur resultatlistan såg ut efter Dannys andraplats och The Monikers sensationella tredjeplats förra året? Nej just det.

Eric Saade är förresten tillbaka på brottsplatsen. Han ska dela ut priset – sångfågeln - och detta gör han delvis flygande. Troligtvis som ett resultat av att någon i produktionen har en extrem humor. Jag kan riktiga höra hur det gick till på just det planeringsmötet;

- Sångfågel, fattar ni vad kul – han flyger som en fågel!!!!

Jag erkänner, det är lite kul under några sekunder, men alla linor i kläderna förstör passformen på hans silverbyxor under hela numret – Men det är ju bara en liten och helt ovidkommande detalj i sammanhanget.

Jag tror inte att Molly Sandén kommer att vinna, men om hon skulle göra det så skulle vi få ett minst sagt intressant scenario på scenen. Hon sjunger ju om den kraschade relationen med Eric, och sen är det han som delar ut priset….I värsta fall kan han ju flyga iväg igen om det skulle hetta till….

Jag summerar intrycken efter genrepet:

- Den stora frågan inför kvällen är: Ska bästa låten eller bästa showen vinna?

Loreen har bästa låten och Danny bästa showen. Eller får vi årtiondets skräll och någon helt otippad vinner? Kring 21.50 ikväll vet vi svaret!! Björn Kjellman och jag är på plats redan 19.30 i kommentatorshytten för att guida er igenom dramat i P4 – VI HÖRS!!!!!

Carolina Norén