Svårt parkera vid Huddinge sjukhus

1:48 min

Det råder parkeringskaos utanför Karolinska sjukhuset i Huddinge. På grund av en ombyggnad går det inte längre parkera utanför huvudentrén. I stället måste besökarna parkera i ett nytt parkeringshus som ligger bakom sjukhuset, flera hundra meter bort. Det här gör att många har svårt att hitta dit de ska. Det säger Viva Blomberg som jobbar med att informera besökarna som kommer till sjukhuset.

– Det är mycket irriterande och det är rörigt för folk vet inte hur de ska åka till det nya parkeringshuset som ligger bakom Huddinge sjukhus nu, säger Viva Blomberg.

Du möter ju mycket patienter här. Vad säger de till dig?

– "Vart ska jag gå? Varför är det såhär? Varför är det inte bättre skyltat?", och så vidare, säger Viva Blomberg.

Det är rörigt utanför Karolinska i Huddinge. Det gamla parkeringshuset vid huvudentrén ska rivas och ett nytt ska byggas upp. Det nya huset kommer att vara färdigt först 2014 och under tiden får bara taxibilar köra upp till entrén. Parkeringsvakter med röda flaggor möter besökarna, som i stället måste köra runt sjukhuset och parkera i ett annat nytt parkeingshus.

Det här ställer till det för många som kommer till sjukhuset, eftersom det är långt att gå och dåligt skyltat. Det är landstingets fastighetsbolag Locum som ansvarar för parkeringen. Sam Höglund är bolagets fastighetschef.

– Vi har väl inte riktigt lyckats med skyltningen måste vi givetvis erkänna direkt. Det håller vi nu på att försöka förbättra. Vi har också fått de här signalerna också, och vi har även ställt ut fler värdar som ska hjälpa till att dirigera trafiken, säger Sam Höglund.

Många patienter har svårt att antingen hitta till akuten eller försöka parkera bilen i närheten. En av dem som fick leta länge efter en parkering är Maria Chow. Hon oroar sig mest över att parkeringsstrulet ska drabba hennes mamma som ofta besöker akuten.

– Nu kunde man ju tydligen köra fram hit till akuten och släppa av passagerare med det är väl kanske en tidsfråga innan det är helt stopp och då blir det omständigt. Så jag är orolig för hur min mamma kommer att kunna ta sig hit om hon blir tvungen. Hur ska hon komma fram? undrar Maria Chow.