Björklund om ungdomsarbetslöshet på riksmötet

I helgen samlas omkring 700 förtroendevalda folkpartister från kommuner och landsting runt om i landet i Västerås. Vid lunch kommer partiets ordförande Jan Björklund hålla tal - om ungdomsarbetslöshet.

Det liberala riksmötet är partiets största arrangemang men några konkreta beslut ska inte fattas.

Istället är det ett tillfälle för kommun- och landstingspolitikerna att träffa varandra och partiets statsråd och partiledare.

Jan Björklund håller tal i dag klockan 13. Han kommer framförallt att tala om ungdomsarbetslösheten. Tidigare i veckan har Björklund uttalat självkritik när det gäller regeringens arbete med att få ned ungdomsarbetslösheten.

Björklund ser tre områden som måste förändras. Det handlar om att fånga upp de som hoppar av gymnasiet, att införa lägre ingångslöner och att förändra lagen om anställningsskydd.

Sannolikt kommer han även tala om Ekots avslöjande om planerna på att Sverige ska hjälpa Saudiarabien att bygga en avancerad vapenfabrik.

Partiets statsråd finns också med under riksmötet och ska inför publik föra samtal med inbjudna gäster.

Under riksmötet blir det också tillfälle för folkpartister runt om i landet att gå på seminarier som i år framförallt kommer att handla om hur partiet ska bedriva kampanj och locka till sig fler medlemmar.

Ekot kommer att bevaka Jan Björklunds tal.

Ekot/TT