Hässleholm

Blandade känslor hos modelljärnvägsfantaster

1:27 min

I veckan blev Hässleholms modelljärnvägsförening uteslutna ur Hässleholm Museum efter en längre tid av konflikter. Föreningen som har landets största modelljärnväg hade under lördagen årsmöte, och naturligtvis diskuterades uteslutningen.

– Det var en delvis upprörd stämning men samtidigt en framtidstro. Nu har vi ett beslut och nu kan vi tänka framåt i lugn och ro, säger Christer Caesar, ordförande för Hässleholms modelljärnvägsförening.

Modelljärnvägsföreningen blev rikskänd 2010 när deras modell över Hässleholms station med omnejd invigdes. Landets största modelljärnväg med bland annat 1,1 km spår.

Föreningen har varit en del av Hässleholm museum tillsammans med fyra andra föreningar. Men efter år av konflikter så uteslöts modelljärnvägsföreningen på onsdagens styrelsemöte. De övriga föreningarna menade att modelljärnvägen inte var öppen för allmänheten tillräckligt ofta.

Vad som händer nu är oklart. På lördagens årsmöte togs inga beslut kring vad man nu ska göra, men styrelsen ska arbeta fram en lösning. 

Ordförande Christer Caesar vill dock poängtera att man tycker det är viktigt att människor får se modellen även i framtiden.

– Vi bygger något för att kunna visa det. Och jag tycker inte det är något problem att vi inte har öppet varenda dag hela sommaren.