Upptrappad konflikt om Gazaremsan

2:24 min

En tonårspojke dödades i morse på väg till skolan när Israel genomförde bombräder mot Gazaremsan. Den nyuppblossade konflikten, som tog fart när Israel dödade en militant jihad-ledare i Gaza i fredags är nu inne på sin fjärde dag. Över 20 palestinier har dödats och över en miljon israeler i södra Israel har fått sin vardag rubbad.

USA fördömer raketattackerna från Gaza medan Arabförbundet beskyller Israel för massaker.

Alla skolor i södra Israel håller stängt för andra dagen i rad. I går landade en raket av Katyushatyp på en skolgård i Beer Sheva. Inga människor skadades, men 15 personer har behandlats för chock.

Vardagslivet för hundratusentals människor är påverkat, en fotbollsmatch fick avbrytas när flyglarmet ljöd i går. 104 raketer har avfyrats från Gaza de senaste dagarna 43 av dem har oskadliggjorts av Israels missilförsvar.

På andra sidan gränsen, i Gaza, har över 20 människor dödats, i morse en 17-årig skolpojke. Israel har genomfört över 20 bombräder mot Gazaremsan under de senaste fyra dagarna.

Den senaste upptrappning är den allvarligaste på många månader. Det har nu gått över tre år sedan Gazakriget då 1 400 människor miste livet. Sedan dess har Hamas och Israel upprätthållit ett spänt lugn, en informell vapenvila och det är inte Hamas som nu avfyrar några raketer, utan den väpnade gruppen Islamiska Jihad.

Det var en av Jihads ledare som dödades av Israel i fredags, och Islamiska Jihad säger att man inte kommer att respektera någon vapenvila med Israel så länge Israel inte lovar att upphör med sina mord på Jihadledare.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att flygräderna mot Gaza kommer att fortsätta så länge det är nödvändigt. Netanyahu har också givit order om att gå till attack mot alla som planerar att angripa Israel.

Både palestinier och israeler kritiserar världssamfundets relativa tystnad inför det som sker.

I dag håller den så kallade kvartetten sitt första möte på sex månader. Kvartetten, som arbetar för en förhandlad fred i mellanöstern, består av USA Ryssland, EU och FN.