Krav på högre löner i vården ger effekt

1:53 min

Sjuksköterskestudenternas krav på högre ingångslöner sprider sig nu till fler delar av landet. I Stockholm är uppropet mest organiserad och aktionen gör det svårare för landstinget att få ihop sommarschemat.

Maria Englund är personaldirektör på Stockholms läns landsting.

– Det är färre som tar en anställning och man kommer inte överens om lönen. Jag utgår från att det beror på att man har ställt krav på att få 24 000 kronor i lön. Vi ligger något senare i planeringen av sommaren när det gäller rekrytering och bemanning än tidigare år, säger hon.

Kan det bli så att den ordinarie personalen får jobba mer i sommar för att rätta till problemet?

– Så kan det bli, säger hon.  

Förutom i Stockholm och Umeå har, enligt Vårdförbundet, sjuksköterskestudenter i Västra Götaland, Uppsala och Skellefteå anslutit sig till kravet på att tacka nej till jobb med månadslön under 24 000 kronor. Nyutexaminerade sjuksköterskor är viktiga för att få ihop bemanningen i semestertider på många håll och arbetsgivarna i Sveriges Kommuner och Landsting säger att det kan bli dyrare att rekrytera vikarier i år.

Studenten Ulrika Blumfelds är talesperson för uppropet som nu sprids via sociala medier. Hon säger att kraven redan fått effekt.

– I slutet av oktober blev folk erbjudna jobb med löner mellan 20 000 och 21 000 kronor. Nu blir man oftast erbjuden 22 500 i alla fall. Och vi har ganska många som nu har blivit erbjudna mellan 22 000 och 29 000 kronor, säger hon.

Går man hellre arbetslös än tar ett jobb på ingångslönen?

– Ja, absolut. Många är beredda att behålla sina extrajobb som man har haft under studietiden, säger hon.

Sjuksköterskestudenternas aktion på högre ingångslöner får stöd av facket. Det trots att en del av medlemmarna, som i snitt tjänar omkring 27 000 kronor, säkert hellre skulle vilja se att man jobbade för bättre löneutveckling för dem som arbetat ett tag, enligt Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.