BLOGG

Drott borta - inte lätt!

Guif åker till Halmstad imorgon för att möta Drott i Elitseriens näst sista omgång. Vinst för Guif betyder att seriesegern är klar. Men, det är ingen lätt uppgift för eskilstunalaget...

Nej, för om man kollar på de tio senaste matcherna som spelats i Halmstad har Guif bara vunnit två av dem. En match har slutat lika och således sju förluster på de tio senaste alltså.

---

Och Drott slåss ju som bekant om en slutspelsplats, man ligger för närvarande och lurar på den åttonde och sista platsen. Efter Guif har man Skövde på bortagolv kvar att möta. Och det är ingen lätt uppgift minsann, det fick ju Ystad, som senaste exempel, erfara igår.

---

Som sagt, vinner Guif imorgon är den historiska seriesegern klar. Skulle det bli oavgjort, får vi rikta blickarna mot Kristianstad (text-tv:s målservice alt. heh.nu för oss närsynta) där de möter Sävehof. Hemmavinst där och saken är i stort sett klar. Då kan Sävehof inte vinna serien och Ystad skulle behöva ta in 49 mål på Guif samtidigt som Guif inte får ta poäng i sista omgången mot Malmö.

---

Lättast för oss alla vore om Guif vann igår så vi slipper räkna!

---

Och kan avslöja här och nu att jag åker med Guif ner till Halmstad. Det vankas ett långt radioreportage med arbetsnamnet "En vanlig dag på jobbet". Reportaget kommer du att höra i Sveriges Radio P4 Sörmland i en snar framtid, mer exakta detaljer får du här i bloggen förstås och kanske en och annan teaser. Men det lite senare.

---

Kan väl fresta lite och avslöja att jag kommer att följa en viss spelare lite extra, en kille som blir huvudperson i reportaget, eller dokumentären om du så vill.

---

Gissa, vem huvudpersonen är, kan du göra i kommentarsfältet.

---

Ska försöka att hinna blogga från morgondagens resa också, så håll utkik!

---