Champions league

Tung förlust för Göteborg mot Arsenal

5:25 min

Göteborg ledde med 1-0 borta mot Arsenal, men orkade inte stå emot i den andra halvleken och föll med 1-3 i den första kvartsfinalen i Womens champions league.

Göteborg fick en drömstart mot Arsenal. Lisa Ek satte en frispark direkt i mål i den tionde minuten och Göteborgs vårluft hade då tagit sig över engelska kanalen.

Mittfältaren Jordan Nobbs han dock kvittera för hemmalaget innan halvlek med sitt fjärde CL-mål för säsongen.

– Det kändes som om vi hade ganska bra koll på dem i första, även om de hade 1-1 i paus. De skapade inte så där jättemycket, säger Lisa Ek.

I den andra halvleken så orkade inte Göteborg hela vägen. Kim Little och Ellen Whites mål innebär att det Göteborg har en tuff uppgift i returen om en vecka.

– Vi kommer ha en jättefördel av att vi känner oss så säkra hemma på Valhalla, och konstgräset där. Vi har nästan kört det som ett mantra de senaste åren, att ingen slår oss hemma, säger Ek.

Antonia Göranssons Potsdam vann svenskmötet mot Sofia Jakobssons Rossijanka med 2-0. Både Göransson och Jakobsson spelade hela matchen för sina respektive lag.

Lotta Schelins Lyon säkrade samtidigt med största säkerhet avancemang via hela 4-0 mot danska Bröndby.


Så var den första kvartsfinalen av två

Andra halvlek:

90+tillägg. Slut.

Arsenal vinner med 3-1. Returmötet spelas 21 mars i Göteborg.

82. MÅL! Arsenal 3-1 genom Ellen White.

Tungt mål för Göteborg, som ju inledde den här kvartsfinalen så bra.

75. MÅL! Arsenal gör 2-1 på straff.

Kim Little blir fälld i straffområdet och tar själv hand om straffen.

59. Göteborg gör ett byte. Ut går Sara Lindén och in kommer Linnea Liljegärd.

45. Den andra halvleken har startat.

Första halvlek:
45.
Den första halvleken är slut och det står alltså 1-1 i London.

25. Mål! Arsenal kvitterar till 1-1!

Jordan Nobbs kvitterar för Arsenal. Den 19-åriga centrala mittfältaren, som varit tongivande i olika ungdomslanslag under många år, ger med sitt fjärde CL-mål i år nu Göteborg ett tuffare läge. 

10. Mål! Göteborg gör 1-0!

Lisa Ek sätter dit den direkt på friskark. Detta är hennes tredje mål i Champions league i år. En drömstart för Göteborg som får ses som "underdogs" i den här matchen.

Min 1. Matchen har startat

Inför matchen:
Den engelska landslagsspelaren Anita Asante har under vintern skrivit på gör Göteborg. Asante, som närmast kommer från MLS-klubben Sky Blue FC, har tidigare spelat för just Arsenal och har enligt egen utsago gett klubben tips om hur den engelska klubben spelar.

Asante är defensiv mittfältare och har gjort över 50 landskamper för England.

Så startar lagen:

Göteborg:

Kristin Hammarström - Anita Asante - Jane Törnqvist - Lisa Ek - Stina Segerström - Christen Press -Sara Lindén - Anna Ahlstrand - Marlene Sjöberg - Catrine Johansson - Johanna Almgren

Arsenal:

Emma Byrne - Stephanie Houghton - Jayne Ludlow - Gilly Flaherty - Ciara Grant - Jordan Nobbs - Ellen White - Kim Little - Katie Chapman - Niamh Fahey - Alex Scott