Saab

”Saabbud ska vara inne sista mars”

Vill du köpa Saab? Då får du skynda på, för den sista mars ska alla Saabintressenter har lämnat ett slutbud till Saabs konkursförvaltare, och en affär ska vara klar före 30 april.

Konkursförvaltarna har skrivit ett brev till de företag som fortfarande är intresserade av att köpa hela Saabs konkursbo och där framgår det att förvaltarna senast den 31 mars vill ha in slutbud, enligt uppgifter till P4 Väst.

Hur många intressenter det finns kvar i kampen om Saab är fortfarande höjt i dunkel. Det är bara kinesiska Youngman som offentligt har gått ut med att de har lagt ett bud på konkursboet. Men enligt uppgifter till P4 Väst är även indiska Mahindra fortsatt intresserat. Konkursförvaltarna har inte velat säga hur många de hugade spekulanterna är, men förvaltarna säger att de har fått in "ett antal bud".

I brevet från konkursförvaltarna står det också att de vill ha klar en helhetsaffär senast den 30 april, enligt P4 Västs källor. Skulle Saabs i stället säljas i flera stycken kommer det förmodligen att ta betydligt längre tid innan allt är klart.