Reinfeldt: Regeringens politik går bra

1:38 min

På ett möte med moderaternas lokalpolitiker i Örebro manade partiledaren Fredrik Reinfeldts till ökat engagemang och nya tag för att vinna nästa val. Reinfeldts tal handlade till stor del om jobb och han menade att rut- och rot-avdrag behövs för alla ska kunna få jobb och ifrågasatte oppositionens kritik av avdragen.

– Jag tänker inte fnysa och rycka på axlarna och säga att jag helst vill slippa allt det där, jag tänker inte acceptera att de bekämpar alla förslag, höjer skatter och tar bort rut och rot och allt vad det heter därför att de helt enkelt inte förstår, de ser inte Sverige som det ser ut, sade Reinfeldt.

Samtidigt som Fredrik Reinfeldt attackerade oppositionens förslag höll han fram att Moderaterna och regeringen för en stabil politik där statsskulden inte ökar som i andra länder, samtidigt som vanliga svenskar har fått allt bättre köpkraft. Politiken utgår från de samhällsproblem som vanliga svenskar ser och har lösningar på problemen, anser Reinfeldt.

– Det gör inte att vi lovar först, vi lovar inte störst, vi lovar inte mest, vi lovar inte till alla, men när vi säger något då gäller det, sade han.

En stor del av talet handlade om arbetslöshet och sysselsättning. Reinfeldt lyfte fram att alla människor behövs, liksom alla jobb. Trots kritik från motståndare om att andelen som arbetar mellan 15 och 74 års ålder minskat, så menade han att regeringens politik går bra.

Men Reinfeldt kritiserade också - utan att nämna partierna - Folkpartiets och Centerns tankar om att sänkta löner för bland annat ungdomar ska kunna leda till fler jobb.

– Vad tycker de inte om att höra? Jo, det är ogenomtänkta förslag om att de borde ha lägre lön därför att de tycker att de faktiskt ska ha lön för det arbete de utför, sade han.