Säsongen är över

Luleå åkte ur årets SM-slutspel med dunder och brak. Man var chanslösa. Det ska sägas. Luleå hade kanske med lite flyt igår fått det första målet och orkat krigat till sig en till match. Men det hade inte spelat någon roll. AIK var bättre än vad man varit under hela säsongen. Luleå var sämre. Resultatet står självskrivet.

Ett monumentalt fiasko.

En serieledare som åker ut i kvartsfinal. Det har skett sex gånger på 24 år. Men som jag skrev i fredags. Luleå är ett lag byggt för en gnuggande grundserie, inte för ett fysiskt slutspel. AIK är precis tvärtom. Därför vann Luleå med 4-1 i grundserien. Därför vann AIK med 4-1 i slutspelet.

Sen undrar jag hur hårt Jonas Rönnqvist egentligen ska hålla på sin filosofi, när det bevisligen inte fungerar. AIK hade läst sönder Luleå. Luleå svarade med att inte ändra något. Man hade ingen plan B. Då gick det också som det gick.

Att man heller inte såg att AIK ville spela med Blomdahl, Bång och grabbarna mot Luleås fjärdekedja är för mig en stor coachmiss. Mannberg, Meijer och Berglund blev gång på gång flyttade på och nedpressade i egen zon. Utan att Luleå ändrade på någonting.

Man vann serien vilket är succártat.
Men man åkte ut i kvartsfinal som seriesegrare.

Det är inget annat än för dåligt.

***
Robin Jacobsson är nu klar för två år med Luleå Hockey. Hans fysik har saknats i detta slutspel.

***
Bloggen kommer ligga lite på is nu under de kommande två veckorna då jag har fått rycka in som akut reporterhjälp på P3 Nyheter, så då vet ni varför det avtar lite i tempo.