Nordöstra Skåne

Skolpersonal kallade tonårstjej för pissfitta

1:27 min

I Kristianstads tingsrätt inleddes i dag rättegången mot två män i 45-årsåldern som är åtalade för att under mer än ett år ha trakasserat en kvinnlig elev på en gymnasieskola i nordöstra Skåne.

I rättssalen i dag berättade den nu tjugoåriga kvinnan om vad som utspelat sig i verkstaden på den praktiska gymnasieutbildning där hon gått.

Om hur hon under drygt ett års tid med jämna mellanrum blivit duschad med kläderna på, blivit målad i ansiktet med tuschpenna, nedsprutad med tvål, hur hon blivit mulad i snön och lagd i en soptunna med huvudet före.

De som nu står åtalade för att "tillsammans och i samförstånd gjort sig skyldiga till olaga tvång" är alltså två män i 45-årsåldern som arbetade på skolan fram till februari i fjol då rektorn polisanmälde dem.

De två männen förnekar brott, men den ene medger att vissa händelser ägt rum. Han har enligt åtalet dessutom ofredat kvinnan i en stor mängd sms - där han bland annat kallat henne bitch och pissfitta.

Hans försvarsadvokat, Margareta Fritzdorf, säger till P4 Kristianstad att försvaret menar att det rör sig om "jargong mellan myndiga människor", något som åklagaren menar är en orimlig förklaring.

I morgon ska de två tilltalade höras i tingsrätten.