Nu kommer vårvärmen äntligen tillbaka

De senaste dagarnas snöväder kom oväntat för många som plockat fram vårskorna men redan i morgon kommer värmen och solen tillbaka.

Landet södra halva kan vänta sig en övervägande solig onsdag med mellan 10-15 grader.

– Vi kommer att få tvåsiffriga plusgrader närmsta dagarna i östra Götaland och Svealand, redan i morgon kan det bli uppåt 15 grader. Även Gästrikland kan få varmt väder men Norrland får räkna med mer ostadigt väder, säger SMHI:s meteorolog Lisa Frost.

Enligt SMHI drar nästa område snö och regn norrut över Norrland och frampå dagen drar det bort, men följs av byar av regn eller snö i fjällen där det även blir ganska blåsigt. I resten av landet blir torsdagen solig med flera plusgrader, östra Götaland kan på sina håll räkna med  över 15 grader.

Än kan man inte vara helt säker på att slippa undan snö och slask även om man bor i landets södra delar. April kan fortfarande bjuda på överraskningar.

– Det kan alltid komma bakslag, till och med i april kan det komma snö. Men våren har ändå kommit och då går den inte tillbaka, säger Lisa Frost.

Annars har våren varit ovanligt tidig i år enligt SMHI men det betyder inte att sommaren också blir tidig.

– Nej, det gör den tyvärr inte. Ett år kommer våren tidigt och ett sent men det säger tyvärr ingenting om den kommande sommaren, säger Lisa Frost.