Saabs konkurs

Ana i stor affär med förvaltarna

Bilhandlaren Ana i Trollhättan har gjort en stor affär med Saab Automobiles konkursförvaltare och köpt bland annat 50 bilar som står på produktionslinan. Men hur många av de bilarna som kommer att färdigställas är inte klart än.

– Vi har nått en uppgörelse med konkursboet om att köpa 50 bilar i produktionen som kan färdigställas och ungefär lika många carosser som vi inte kommer färdigställa, utan som vi kommer jobba med i delar, säger Joachim Lind, vd för Ana, till P4 Väst.

I affären ingår också att återförsäljaren Ana köper ett stort antal fälgar och däck, men även tusentals andra reservdelar.

Det är inte första gången som Ana gör en affär med konkursförvaltarna. För tidigare har företaget färdigställt de sista Saab 9-3 cabrioleterna som fanns inne på produktionslinan.

Under onsdagsmorgonen börjar ett stort arbetet med att frakta alla delar och bilar från fabriken till företagets egna lokaler.

Men exakt hur många av bilarna som kommer att färdigställas är fortfarande inte klart.

– Vi får väl se hur vi gör. Om vi färdigställer alla eller om vi färdigställer en del av dem.

– Men hur som helst är intresset jättestort över hela världen för de här sista Saabarna som finns. Det märkte vi när vi byggde de sista cabrioleterna och sålde de 21 vänsterstyrda på i princip bara några dagar, säger Joachim Lind.