Volleyboll

Gislaved till semi - Engelholm kan överklaga

3:52 min

Gislaved volley slog sensationellt ut flerfaldiga svenska mästarna Engelholm med 3-1 i matcher efter seger 3-2 i set den i fjärde SM kvartsfinalen. Men Engelholm har överklagat resultatet.

GVK kom till spel med ledning 2-1 matcher. Men det var Engelholm som satte högsta fart och kunde ro hem det första setet i matchen.

Det andra setet gick ganska enkelt till hemmalaget efter stundtals bländande spel av tjejerna. Tredje set blev en riktig rysare där gästerna hade två setbollar att avgöra men Gislaved ville annat. Och via två viktiga poäng från Whitney Johnson kunde Amanda Hill slå in setbollen till slut.

Det blev ett femte och avgörande set som var oerhört jämt och spännande innan Lisa Tannerfalk såg till att fixa matchboll efter ett servess. Och den matchbollen lyckades GVK förvalta på alla bästa sätt.

Men till följd av en felaktig rotation i fjärde setet, som fick Engelholm att kraftigt protestera under matchen och Engelholm sade att de tänkte överklaga matchresultatet och kräva omspel. Och detta trots att man vann det fjärde setet.

Men ännu på onsdagsförmiddagen hade ingen protest kommit in till volleybollförbundet, säger Annika Collin på förbundet.

- Det har begåtts ett formellt fel och vi tittar på det. Men vi har ännu inte bestämt om vi ska protestera, säger Engelholms sportchef Fredrik Tågsjö till TT.

Senast imorgon ska protesten ha kommit in och då blir det förbundets tävlingsledning som tar ställning till den.

Om inget ändras av förbundet så får nu Gislaved möta Hylte/Halmstad i SM semifinal. Ett lag som GVK har plusstatistik på.

Gislaved-Engelholm 3-2 (22-25, 25-14, 28-26, 19-25, 17-15)

Bästa poängplockare, Gislaved: Whitney Johnson 21, Amanda Hill 17. Engelholm: Elizabeth Clark 17, Åsa Gustavsson 14.

Publik: 400.

Gislaved vidare med 3-1 i matcher.