Franske seriemördaren sköts ihjäl av polisen

2:22 min

På torsdagseftermiddagen bekräftade den franske riksåklagaren att den misstänkte seriemördaren i Toulouse dödades i en eldstrid som uppstod då polisen gick in i lägenheten.

Ekots utsända i Toulouse, Anja Sahlberg, var på plats under eftermiddagens presskonferens med den franske riksåklagaren François Molins.

– Riksåklagaren bekräftade att Mohamed Merah dödades av en kula i huvudet i samband med eldstrid med polisen, säger Anja Sahlberg.

Det var strax efter halv tolv som polisen bestämde sig för att storma lägenheten efter att man inte hade haft kontakt med mannen på flera timmar.

– Man gick in genom dörrar och fönster och använde sig av en videoteknik utan att se något tecken på liv. Men helt plötsligt rusade Mohamed Merah ut ur badrummet, där han gömt sig, med flera vapen i handen, berättar Anja Sahlberg.

Merah sköt vilt omkring sig och hoppade sedan ut genom ett fönster och det var då han dödades av polisens speciella insatsstyrka.

I lägenheten hittade polisen flera vapen, bland annat automatvapen och molotovcocktails. Man hittade även en kamera.

– Mohamed Merah filmade alla tre attackerna och ska också ha lagt ut filmerna på internet, berättar Anja Sahlberg.

På filmerna kan man enligt polisen bland annat höra att Merah i samband vid det första mordet på soldaterna säger "du dödar mina bröder och jag dödar dig".

Merahs bror sitter sedan tidigare häktad och utredningen fortsätter.

– Tre personer sitter i häkte just nu och man fortsätter också att leta efter fler eventuella medhjälpare, säger Ekots utsända.

Mohamed Merah dödade sammanlagt sju personer, tre soldater, tre skolbarn och en lärare.

Ekot