Inte i år igen Rönnby

På Västerås idrottsgala i november fick Rönnby ta emot priset som årets lag på damsidan. Kan inte tänka mig att de själva tyckte att "jädrar vad bra vi var när vi åkte ut i kvartsfinal". Jag tror inte de vill göra om det på nästa gala.

Ikväll kan det ta slut för Rönnby Tigers i kvartsfinal för andra året i rad. Pixbo kan avgöra på hemmaplan.

Nu har det ju bara blivit bortasegrar så här långt i matchserien och förhoppningen är väl att den trenden inte spräcks förrän på söndag i en femte och avgörande match i Kristiansborg.

Men jag har en lite dålig känsla inför kvällen.

Psykologi inom idrott är alltid intressant. Det finns otaliga exempel på att det inte alltid är det bästa laget som vinner. Hjärnspöken kan ta sig in överallt.

Rönnby som under hela säsongen tillhört toppen och dessutom varit i serieledning har självklart haft både egna och andras förväntningar att ta sig förbi kvartsfinalen.

Men jag är inte så säker på att det blir så. Pressen inför måstematchen på bortaplan är stor och frågan är hur mycket hjärnspöken som letat sig in efter att man i två raka hemmamatcher tappat ledning och bjudit Pixbo på segrar.

Hemma i sin egna borg. Nej, känslan är inte bra.

Men vi som vill ha framgång för "våra" lag kan hoppas att de går in i Wallenstamhallen med en inställning att det ska bli kul att vinna och inte att det ska bli jobbigt att förlora.

Å skulle de vinna kvällens drabbning, då tror jag de kör över Pixbo på söndag.

* * *

Om Rönnby har press på sig ikväll så är det ingenting i jämförelse med vad Djurgårdens hockeyspelare upplever just nu.

I höstas var laget en av favoriterna till SM-guld. Nu slåss de för sin existens i en tokjämn kvalserie som verkar kunna sluta hur som helst.

Har svårt att förstå hur Challe Berglund kunde hoppa på uppdraget. Tala om att ha allt att förlora. Å andra sidan är det härligt att det trots allt i dessa byta-klubb-tider finns vissa som har klubbkänslan kvar.

Jag tror inte att det är många av Djurgårdens spelare som vaknar på morgonen och tänker, "ikväll är det match, vad kul det ska bli".

De vill nog bara att det här ska vara över och att det helst slutar på ett lyckligt sätt för deras del så att de kan dra på solsemester och glömma säsongen så snabbt som möjligt.