Volleyboll

Fördel för Gislaved

2:46 min

Gislaved volley vann den tredje SM semifinalen mot Hylte/Halmstad med 3-1 i set. Det innebär att Gislaved leder matchserien med 2-1 och kan i händelse av seger i returmatchen på tisdag, säkra en SM finalplats för första gången i klubbens historia.

Gislaved inledde matchen på förtroendegivande sätt. Vann både första och andra set ganska så enkelt.  Vid ställningen 19 lika i andra set blev Hylte/Halmstads spelare Daniel Kovacs de Lima varnad vilket betydde en gratispoäng för GVK. Och det innebar att H/H tappade humöret ordentligt.

I det tredje setet var gästerna tillbaka i gammalt slag igen och släppte inte till några gratispoäng vilket ledde till en 2-1 reducering.

I det fjärde setet visade GVK återigen vilja och med bra servar inte minst från  Evelina Stenmark hade inte Hylte/Halmstad inte någon extra växel att lägga i, utan Gislaved vann både setet och matchen med 3-1.

Gislaved-Hylte/Halmstad 3-1(25-14, 25-21, 17-25, 25-18)

Bästa poängplockare, Gislaved: Whitney Johnson 21, Amanda Hill 17. Hylte/Halmstad: Liesl Tesch 21, Daniele Kovacs de Lima 15.

Gislaved leder med 2-1 i matcher.