P4 Morgon

Välta Viggen grundlurade P4 Skaraborg

2:53 min

Viggenplanet som står vid rastplatsen utanför Grästorp på väg 44 mellan Lidköping och Trollhättan Grästorp hade inte tippat. Det var ett väldigt lyckat aprilskämt som de båda filmintresserade killarna Simon Karlsson och Markus Holst hade skapat.

Det hela började med ett mejl som låg i inkorgen hos P4 Morgon under måndagsmorgonen där det fanns filmbevis på att Viggenplanet utanför Grästorp, vid rastplatsen på riksväg 44, hade vält.

Programledaren Torbjörn Nilsson gick igång på alla cylindrar och kontaktade Grästorps kommunchef Ove Johansson. När det sakta men säkert började gå upp för programledaren att det hela var ett aprilskämt kröp man till korset och ringde upp hjärnan bakom filmklippet.

– Det är egentligen en platt bild som bara ligger vinklad, och så har vi målat över det gamla planet, säger Simon Karlsson som är en av lurendrejarna.

På det sociala nätverket twitter skriver Simon Karlsson via sitt företag Gul film att det känns roligt att den 2 april lyckats lura P4 Skaraborg.

– Det här var min pappas idé för några år sedan, när planet kom upp 2006. Då tyckte han att det borde stå i textform i tidningen då. Men det blev inte av eftersom att tidningen inte kom ut första april då, säger Simon Karlsson.

Nu blev det istället av några år senare, och då i form av en film. P4 Skaraborg blev grundlurade och Simon Karlsson är i dag en mycket nöjd filmare:

– Det är jättekul. Men vi har ju spridit den generöst också, konstaterar han.