Äntligen är du här min kära

Mitt stora intresse har i dagarna dragit igång. Om jag blev tvingad att bara få följa en sak inom idrottens värld så skulle valet vara enkelt. Fotbollsallsvenskan.

Jag vet inte om ni läste det, men för ett tag sen så hyllade jag VSK Bandys pressfika här på bloggen.

Men i samma inlägg så skrev jag att de inte når upp i samma klass som på Örebro SK:s allsvenska fotbollsmatcher. Igår fick jag återigen uppleva pressfikornas pressfikor när jag webbsände den allsvenska premiären mellan ÖSK och Åtvidaberg.

Läckra baguetter (knappt så man hinner äta upp dem under halvtid), gott kaffe och färsk frukt.

* * *

Om pausen var en upplevelse så var matchen snäppet värre. Oj vad gillar vår kära allsvenska. Så oerhört oviss, vilket är den bästa ingrediensen när det gäller sport. Att man inte har en aning hur det kommer att sluta.

Syrianska spöar Real Göteborg. Gefle plockar poäng borta mot guldfavoriten Malmö, Mjällby är närmast segern på Råsunda mot AIK och Norrköping spelar ut svenska mästarna.

Och så nykomlingen Åtvidaberg som rullade upp Örebro gång på gång och gjorde mål på varenda chans, kändes det som.

Det är det som är så härligt med fotbollsallsvenskan. Vi satt och väntade att nu kommer Örebro på hemmaplan gå ut och sätta högsta fart. Men så blir det raka motsatsen.

Ja jag vet att det spelas bättre fotboll både i Spanien, England, Italien och i säkert ett 50-tal länder till.

Men jag fastnar hellre framför burken när det är Gefle-Elfsborg än då Barcelona vinner med väntade 4-1 mot Getafe.

* * *

Skrev i början att jag skulle välja allsvenskan i fotboll om jag bara fick följa en sak inom sporten.

Men när det gäller jobbet så vete sjutton vad jag skulle välja. Om jag skulle träffa en ande som gav mig två alternativ, endera så flyttar jag upp VIK Hockey i elitserien eller VSK Fotboll i allsvenskan, gör ditt val.

Vad skulle du välja?