Johan Wiberg

Arbetsledare och trafikreporter

Förvaltare för trafikredaktionens datasystem.
Placerad i Jönköping. 
Trafikreporter som sänder i följande P4-kanaler: Jönköping, Östergötland, Kronoberg, Kalmar, Väst, Skaraborg, Sjuhärad och Halland.

Det är verkligen en fantastisk förmån att få arbeta med en av de saker som alltid varit ett av mina stora intressen, nämligen Radio!

Jag är en av trafikredaktionens två arbetsledare och har ansvar för våra tre trafikredaktioner i södra Sverige.
Den regionala redaktionen i Jönköping, som bevakar stor del av södra Sverige och storstadsredaktionerna i Göteborg och Malmö, två riktigt trafikintensiva områden med mycket som händer.

Jag är också sändande trafikreporter på redaktionen i Jönköping, så jag hörs också i radion i stort sett varje dag.

Att jobba på trafikredaktionen innebär ofta full fart med många bollar i luften och det passar mig bra. Jag gillar nämligen när det ”hettar till” lite.

Jag kom till radion i Jönköping 1993, när jag började jobba på Utbildningsradion och i början på 1996 dök jag in på Trafikredaktionen på första gången. Efter nästan fem år som trafikreporter på trafikredaktionen, reporter, tekniker och en massa andra saker på radiostationen, arbetade jag ett kort tag på Vägverkets trafikinformationscentral i Jönköping.
I maj 2002 kom jag, efter mycket längtan tillbaka till radion för att ansvara för trafik- och serviceredaktionen i Jönköping.
Radio är ju ändå radio!

Privat:
Jag är född mitt i det härliga 60-talet, uppvuxen i Stockholmsområdet, men sedan massor av år smålänning. Barnen, huset och trädgården upptar mycket av min fritid, men jag dyker ofta upp i löparspåret, på något motionslopp eller med cyklop och lufttuber någons stans under vattenytan. Eller så hittar du mig på ledarcykeln på något svettigt spinningpass på Friskis & Svettis i Jönköping.
Även på fritiden gillar jag alltså utmaningar.
Solen är bland det bästa som finns och fick jag bestämma skulle Sverige bara ha EN årstid, SOMMAREN.

Motto:
”Allt ordnar sig”

johan.wiberg@sverigesradio.se
08-784 50 00