Lund

Sony skär ner igen

Sony ska göra sig av med 10 000 tjänster, vilket motsvarar sex procent av de anställda man har världen över, det skriver den japanska tidningen Nikkei.

Sony har gått med förlust de senaste fyra åren. Nyligen varslades 149 anställda på Sony Mobile i Lund. Erik Yström som är pressansvarig på Sony Mobile i Norden sa då att det handlade om just tappade marknadsandelar. Det varslet var spritt över flera olika områden inom företaget och ska träda i kraft under våren.

Till tidningen Nikkei säger företagets vd att företaget nu snabbt måste visa handlingskraft, i hopp om att redovisa plus igen. Tidningen skriver också att hälften av de kommande nedskärningarna ska genomföras inom Sonys kemi och LCD-skärm produktion.

Sony har över 150 000 anställda runt om i världen av dem finns runt 2500 på Sony mobile i Lund. Enligt Erik Yström, som är pressansvarig för Sony mobile i Norden, så har man inte fått någon information om att några ytterligare varsel, utöver de 149 man redan varslat, är att vänta för produktionen i Lund.