P4 SJUHÄRAD

Advokat Lindstrand: "Polisen hot mot demokratin"

41 min

Advokaterna Björn Hurtig och Anders Lindstrand har gjort sig kända för att inte säga nej till svåra mål. I programmet hör du om hur de försvarat skyldiga sexualbrottslingar och hur polisen kan vara ett hot mot demokratin.

I P4 Sjuhärad berättar de välkända advokaterna Björn Hurtig från Borås och Anders Lindstrand från Göteborg om hur det är att försvara de mest avskydda i samhället.

Anders Lindstrand som gjort sig känd för att företräda personer i kriminella gäng spm Hells Angels. Han hävdar att många av dom är oskyldiga och att polisens metoder är ett hot mot demokratin.

– Polisen anser sig maktfullkomliga. Polisen vill visa musklerna och tar sig friheter.

Han tycker också att massmedias rapportering kring gängkriminalitet gör att det satsas för mycket pengar på polisen. Det gör att skolor, fritidsgårdar och annat viktigt i samhället får mindre resurser.

– Jag upplever som att det är likadant som när man jagade u-båtar på 70-talet. Då skulle försvaret få hur mycket pengar som helst och det fick de också, säger Anders Lindstrand.

Boråsadvokaten Björn Hurtig har gjort sig ett namn i juristkretsar under senare år. Han har tagit sig an flera uppmärksammade och svåra fall. Han har också inte nekat att försvara pedofiler och våldtäktsmän.

– Jag tror att det finns dom som varit skyldiga som fått gå fria, säger Björn Hurtig.

I programmet om Advokaterna i P4 Sjuhärad får du höra mer från de kända advokaterna. I programmet finns också Urban Svenkvist, välkänd åklagare från Borås. Han ger sin syn på advokater.

Läs också: