Marinafallet

Likfynd efter Marinaskallgång

Fynd har gjorts i samband med den skallgångskedja som sökte efter spår efter Marina Johansson i Spekeröd, som försvann 2010 och misstänks ha mördats. Enligt polisen är ett av fynden är sannolikt kvarlevorna efter en människa.

Ungefär 150 personer ingick i Missing Peoples skallgångskedja som organiserats för att söka efter Marina Johansson, som varit försvunnen, misstänkt mördad, sedan juli 2010.

Vid halvtretiden på lördagseftermiddagen blev polisen kontaktad om fyndet och har spärrat av fyndplatsen.

–Vi har bärgat vad vi tror är ett människolik, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson till P4 Väst.

Sent på lördagskvällen fanns det uppgifter om att fynd även gjorts i en sjö, men enligt Thord Haraldsson har det spåret svalnat efter undersökning och man kan inte se samband med något brott.

När likdelarna hittades var de gömda i en grandunge och det var enligt Missing Peoples vice ordförande, Peder Schillerström, uppenbart att någon försökt dölja dom.

När man öppnat det plastförsedda fyndet såg man först en bäddmadrass, men när man tittade närmare såg man att där också fanns en ryggrad och nackkotor. Med på platsen fanns en utbildad sjuksköterska som tyckte sig kunna se att det handlade om människodelar.

– Min bedömning är att vi har hittat henne. Det är ganska nära bostaden och väl dolt, säger Peder Schillerström.

Man har tidigare hittat blod i just sängen, under en bäddmadrass, där man tror hon sköts

P4 Väst