Statistik, statistik, statistik

Igår så kunde då Brynäs säkra SM-guldet i ishockey efter att ha varit nära några matcher nu. Rättvist? Ja, det måste jag nog säga. Bäst när det gäller i alla fall.

Samtidigt som slutspelet tog slut i Sverige så har det knappt börjat i Nordamerika och NHL. Som Vancouver Canucks-fan mår man inte så bra då de är nära att åka ut mot medelmåttorna Los Angeles Kings. Men även här gäller samma sak. Bäst när det gäller vinner.

***
Bäst när det gäller får vi väl säga att vårat lokala inslag i NHL, Patrik Berglund, går under. Sex poäng på fyra matcher har han skrapat ihop för sitt St. Louis Blues och han är nära att leda sitt lag till nästa omgång i slutspelet då de leder med 3-1 i matcher mot San Jose Sharks.

***
Roligast matchserien måste ändå vara Pennsylvaniaderbyt mellan Philadelphia och Pittsburgh där målen fullkomligt haglar in. 45 mål på 4 matcher har den matchserien bjudit på. Topp 18 i poängligan bjuder på inte mindre än 14 spelare från dessa två lag.

***
Mindre kul för dessa två lags målvakter. De ligger överlägset sist i målvaktsligan då Philadelphias målvkat Ilya Bryzgalov har ett snitt på nästan 5 insläppta mål per match och Pittsburghs dito Marc-Andre Fleury är ännu sämre med nästan 5 och ett halvt mål i snitt per match.

Statisknörden tar nu helg. Hoppas ni får en trevlig sådan!